Comunitate

2020-12-23, 13:50:58

MAE anunţă că Franţa permite circulaţia dinspre Marea Britanie. Condiţia pe care trebuie să o respecte românii

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Franţa permite reluarea circulației dinspre Marea Britanie. Toţi cei care vor să tranziteze ţara trebuie să prezinte un test negativ la infecția cu Covid-19.

MAE a anunţat că autorităţile franceze au decis ca începând cu data de 23 decembrie, ora 00.01 să se reia circulaţia dinspre Marea Britanie către Franţa, arată rtv.net.

„Potrivit informațiilor transmise public de către Guvernul francez în această seară, va fi permisă deplasarea dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză sau în vederea tranzitării Republicii Franceze, pentru cetățenii francezi și cetățenii Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum și pentru cetățenii britanici sau din țări terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene”, precizează MAE în comunicatul de presă transmis.

Testul trebuie să fie făcut cu maximum 72 de ore înaintea deplasării, menționează MAE.

„Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru Covid-19”, se precizează în comunicat.

Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Potrivit MAE, lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarității și Sănătății.

Aceste reglementări rămân în vigoare până pe cel puțin 6 ianuarie 2021, sub rezerva unei posibile reevaluări la nivel bilateral sau european, menționează MAE.

Cu privire la condițiile de reluare a transportului rutier de mărfuri, acestea vor fi comunicate de autoritățile franceze în cel mai scurt timp.

Ministerul român de Externe mai spune că măsurile anunțate de autoritățile franceze survin inclusiv în urma demersurilor active ale MAE pe lângă partea franceză și „răspund totodată Recomandării publicate astăzi de către Comisia Europeană privind o abordare coordonată a călătoriilor şi transportului ca răspuns la situația creată de identificarea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 observată în Regatul Unit”.

„Această Recomandare pledează pentru facilitarea călătoriilor esențiale și tranzitului de pasageri, pentru evitarea blocării lanțurilor de aprovizionare cu bunuri, precum şi pentru măsuri de natură preventivă pentru a împiedica propagarea noii tulpini a virusului pe teritoriul UE”, precizează MAE.


Comentarii

Redacţia

2020-12-23 13:50:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...