Actualitate

2018-12-27, 16:38:44

Mai multe localităţi din apropierea comunei Osica de Sus au fost incluse în zona de protecţie

Echipele DSVSA Olt se află în control în mai multe localităţi din jurul comunei Osica de Sus, unde, săptămâna trecută, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie. Mai multe localităţi au fost puse sub supraveghere sau se află în zona de protecţie.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, a precizat că localităţile aflate în apropierea focarului se află în zona de protecţie, cele mai îndepărtate fiind în zona de supraveghere. Echipele de medici din cadrul DSVSA Olt străbat toate aceste localităţi pentru examinarea şi recensământul suinelor.

„Suntem în plină anchetă la Osica de Sus, colegii fac recensământul porcilor. În zonă de protecţie, adică cea din apropierea focarului, au fost incluse localităţile: Osica de Sus, cu Vlăduleni şi Ostrov, Osica de Jos şi Bobu, Şopârliţa şi Fondul de Vânătoare 35 Bercica. În zona de supraveghere avem localităţile: Brâncoveni, cu Văleni, Mărgheni şi Ociogi, Dobrosloveni, Cezieni, cu Corlăteşti şi Bondrea, Dobrun, cu Roşienii Mari, Roşienii Mici, Ulmet şi Chilii, Pârşcoveni, cu Butoi şi Olari, Ipoteşti, Fălcoiu, cu Cioroiaşu şi Cioroiu, şi Osica de Sus, cu Peretu, Greci şi Tomeni ”, a spus medicul Venera Popa.

Totodată, mai sunt sub supraveghere şi fondurile de vânătoare aflate pe raza localităţilor Pârşcoveni, Slătioara, Dobrosloveni şi Dobrun.

Sute de porci au fost ucişi la nivelul comunelor Rusăneşti şi Cilieni, iar proprietarii au fost despăgubiţi. În afara focarelor din localităţile Rusăneşti, Cilieni şi acum Osica de Sus, virusul a fost confirmat şi la doi porci mistreţi din pădurea aflată pe raza comunei Dăneasa.  Comentarii

Redacţia

2018-12-27 16:38:44

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...