Comunitate

2019-11-11, 15:03:04

Mai mulţi austrieci şi-ar dori să vâneze în pădurile din judeţ. Cota de vânătoare la mistreţi a fost suplimentată

Sute de animale pot fi vânate, în această perioadă, în pădurile judeţului. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Olt spun că au primit mai multe solicitări pentru organizarea unor campanii de vânătoare. Inclusiv vânători austrieci şi-au manifestat intenţia să vâneze pe Fondul de Vânătoare Izvoru.

Cotele de vânătoare stabilite de Ministerul Mediului pentru sezonul 2019-2020, pentru fondurile cinegetice ce sunt administrate de Direcţia Silvică Olt sunt: lopătari cinci bucăţi din care a fost vânat un singur exemplar, căpriori 19 bucăţi din care au fost recoltate patru, vulpi 90, 110 bucăţi şacali, nevăstuici şi bursuci şi 305 fazani. Cotele au fost majorate la mistreţi, din cauza virusului pestei porcine. Astfel, pot fi vânaţi 62 de mistreţi în acest sezon, din care s-au făcut doar 19.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Olt, George Vîle, a precizat că sunt înregistrate mai multe solicitări pentru organizarea unor campanii de vânătoare.

„Avem cereri pentru organizarea unor campanii de vânătoare. Inclusiv din partea unor vânători străini, câţiva austrieci şi-au programat acţiuni pe Fondul Izvoru. Suntem precauţi din cauza virusului pestei porcine. Tarifele au rămas la fel ca anul trecut”,
a spus Vîle. 

Sezonul de vânătoare este deschis în funcţie de specie. Astfel, fazanii pot fi vânaţi până pe 28 februarie, mistreţi femele până pe 31 ianuarie, masculii până la finalul acestui an, lopătarii masculi până pe 15 decembrie, iar femelele până pe 15 februarie. La iepuri a fost stabilită o cotă de vânătoare de doar 20 de bucăţi, efectivele fiind în scădere. Aceştia pot fi vânaţi până pe 31 ianuarie.

Comentarii

Redacţia

2019-11-11 15:03:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...