Naţional

2020-03-29, 17:10:54

Mai mulţi tineri au urcat pe acoperişul blocului pentru a evita amenzile că încalcă Ordonanţa militară

Mai mulţi tineri şi-au dat întâlnire pe acoperişul unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă, din Bănie.

Ei şi-au dorit astfel să scape de autorităţi şi să nu fie nevoiţi să prezinte declaraţia pe propria răspundere, în cazul în care se întâlnesc cu poliţişti, jandarmi sau poliţişti locali. Cu toate acestea, tinerii au fost fotografiaţi de vecini, iar imaginile au ajuns pe Facebook.

Potrivit Ordonanţei militare nr. 2, românii nu au voie să iasă în grupuri pe stradă, minimul permis fiind de trei persoane.

De asemenea, miercuri la prânz, a intrat în vigoare Ordonanţa militară nr. 3 prin care se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor care merg la serviciu, la cumpărături de primă necesitate sau pentru animalele de companie. Totodată, cei peste 65 de ani se deplasează în intervalul 11 – 13, excepţie făcând cei care se deplasează în interes profesional sau agricultorii. Excepţie fac şi cei care merg să doneze sânge.

Angajaţii vor dovedi deplasarea la serviciu prezentând legitimaţia de serviciu sau adeverinţă semnată de angajator.

Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate şi de pe telefon sau tabletă.

Comentarii

Redacţia

2020-03-29 17:10:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...