Comentariul Gazetei

2020-06-09, 10:08:04

Mămicile „pediatru” de pe Facebook

Sfaturile medicale pe grupurile de mămici nu reprezintă ceva nou, însă pandemia COVID-19 a adus o explozie de mame „pediatru”. Sunt surprinsă de cât de multe femei stau cu copilul grav bolnav în faţa laptopului şi caută soluţii pe grupurile de mame de pe Facebook. 

Mai zilele trecute, o mămică întreba lumea pe internet ce să-i dea copilului pentru că face febră de câteva zile. Multe i-au recomadat vizita imediată la medic, însă, bineînţeles, că s-au găsit destule mame care i-au oferit o listă lungă de recomandări. De la tratamente naturiste, până la medicamente care pot face mai mult rău copilului, fără un diagnostic stabilit de un medic.

Nu spun că aceste grupuri nu sunt utile, poţi cere păreri despre o anumită cremă, despre un şampon, o recomadare de medic bun, poţi discuta chiar despre o problemă medicală, însă doar după ce copilul tău a fost văzut de un specialist. Din păcate, multe mămici folosesc aceste grupuri în loc de mers la spital. „Ce credeţi că are? Cu ce să-i dau?”, iar de aici urmează zeci de sfaturi şi recomandări care pot fi extrem de periculoase. 

Este în regulă să cereţi o părere, dacă a doua zi aveţi programare la medic şi nu mai aveţi răbdare până atunci, poate găsiţi pe cineva care a trecut printr-un lucru asemănator, dar nu vă trataţi copilul după ureche, în baza unor sfaturi ale altor mămici. Doar medicul poate pune diagnosticul şi doar el poate recomanda medicamente. Altfel, puteţi face mai mult rău decât bine copiilor. 


Comentarii

Redacţia

2020-06-09 10:08:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...