Sănătate

2020-03-31, 12:43:43

Managerul Spitalului Slatina, despre cazul copilului cu COVID-19: „Pacientul a plecat în stare clinică bună către un spital ierarhnic superior”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că băiatul în vârstă de un an şi două luni, confirmat cu COVID-19, era într-o stare clinică bună, seara trecută, când a fost transferat la un spital ierarhic superior.

Rotea a afirmat că medicii şi asistentele, care l-au vizitat în perioada internării, au purtat echipament de înaltă protecţie.

„Există un caz confirmat în Spitalul Slatina, care a fost transferat aseară către un spital ierarhic superior. Este un caz care a venit din izolare la domiciliu asimtomatică, care de la internare a fost izolat în Sectorul de Boli Infecţioase şi care  a fost vizitat de medici, asistente, infirmiere, în costume de înaltă protecţie, conform protocolului, astfel încât să nu fie expus nimeni. Pacientul a plecat în stare clinică bună către un spital ierarhnic superior”, a declarat Cătălin Rotea.

Copilul şi părinţii săi au ajuns în Slatina, în data de 24 martie, intrând în izolare la domiciliu. Patru zile mai târziu, copilului i s-a făcut rău și a fost internat la Spitalul Județean unde i s-a făcut testul pentru COVID-19.

Luni seara, băiatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.


Comentarii

Redacţia

2020-03-31 12:43:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...