Politică

2019-06-13, 14:40:53

Marius Iancu: „Acum înființăm o instituție care să monitorizeze, controleze și promoveze produsele din fermele din România”

Deputatul PSD de Olt, Marius Iancu, se numără printre iniţiatorii proiectului de Lege pentru Înființarea Agenției pentru Calitatea și Marketingul Produselor Agroalimentare, proiect care deja a fost votat în plenul Camerei Deputaților.

Potrivit parlamentarului, această Agenție va fi în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și are ca scop promovarea produselor agroalimentare certificate pentru ca oamenii să aibă acces la informații despre calitatea, prospețimea și originea produselor.

Agenția va avea și functia de control și inspecție în domeniul producției, comercializării produselor, identifică și implementează surse de finanțare pentru certificarea exploatatiilor agricole și micilor producători de maximum 20 hectare, autorizează importul produselor ecologice din terțe țări în Uniunea Europeană sau aprobă cererile solicitanților pentru utilizarea siglei "ae"-Agricultură Ecologică.

Structura organizatorică, statul de funcții și regulamentul de funcționare al Agenției se aprobă prin ordinul ministrului agriculturii, la propunerea directorului general al instituției.

„Am promis că românii vor mânca produse proaspete și că legumele și fructele românești vor ajunge în supermarketuri și piețe. Acum înființăm o instituție care să monitorizeze, controleze și promoveze produsele din fermele din România”, a transmis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2019-06-13 14:40:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...