Politică

2017-12-07, 13:33:10

Marius Iancu: „Atunci când sunt prezenţi în stradă, printre protestatari, Cioloş şi miniştrii săi ar trebui întrebaţi de ce nu au ţinut cont de obligaţiile financiare ale României”

Deputatul PSD Marius Iancu a afirmat că decizia adoptată de Consiliul European care sancţionează faptul că „România nu a acţionat în fapt pentru a corecta abaterea semnificativă de la deficitul bugetar structural” este o problemă pe care Guvernul încearcă să o rezolve şi a luat deja o serie de măsuri pentru a se încadra în ţinta de deficit de 3%.

El arată, însă, că evidenţierile de la Bruxelles nu sunt adresate Guvernului PSD, ci lui Dacian Cioloş şi echipei sale de tehnocraţi.

„Dovada sunt tot documentele Comisiei Europene. În «Evaluarea programului de convergenţă din 2017 pentru România» se arată că «balanţa deficitului structural s-a depreciat în 2016, de la -0,6% din PIB cât era în 2015, la -2,6%», iar într-o scrisoare trimisă de comisarul european pentru afaceri economice şi financiare Guvernului României, acesta remarca faptul că «România s-a abătut semnificativ de la obiectivele bugetare pe termen mediu ( MTO) în 2016». Aşa că atunci când sunt prezenţi în stradă, printre protestatari, Dacian Cioloş şi miniştrii care au făcut parte din cabinetul său ar trebui întrebaţi de ce nu au ţinut cont de obligaţiile financiare ale României şi de ce critică acum un Guvern care repară greşelile din guvernarea lor. Nu este vorba numai de guverne şi greşeli, ci de impactul lor asupra românilor”,
a afirmat Iancu.

Parlamentarul a mai arătat că, acum, Guvernul PSD s-a angajat, la Bruxelles, să ia toate măsurile necesare pentru ca România să nu depăşească pragul de deficit bugetar de 3% din PIB şi să reducă deficitul structural, dar să şi implementeze reformele prevăzute în Programul de Guvernare.

Comentarii

Redacţia

2017-12-07 13:33:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...