Politică

2018-07-09, 16:21:02

Marius Iancu: „Codul Administrativ, o lege vitală pentru administrația publică”

Deputatul de Olt, Marius Iancu, spune că noul Cod Aministrativ, care va fi votat astăzi în Camera Deputaţilor, va reglementa multe dintre probleme administraţiei publice.

Printre noile reglementări sunt autonomie locală, profesionalizarea și eficientizarea administrației publice prin evaluarea periodică a funcționarilor publici, responsabilizarea directorilor de deconcentrate care vor deveni manageri și vor avea ca principală atributie implementarea Programului de Guvernare.

„Codul Administrativ va fi votat, astăzi, în Camera Deputaților, după dezbateri lungi în spațiul public. Printre noile reglementari se numără și faptul că secretarul general al Guvernului va fi membru al Guvernului și va fi votat în Parlament, iar prefectul va avea funcția de demnitar. Aleșii vor răspunde doar pentru oportunitate si au fost reglementate procedurile privind licitațiile pentru închirierea bunurilor sau darea în folosință gratuită de către UAT-uri. Funcționarii publici vor fi evaluati periodic, iar Serviciul de Înmatriculari Auto si Permise va trece în subordinea consiliilor județene. Cotele de referință se vor împărți astfel, 40% UAT, 40% Consiliul Județean și 20% buget. Primarii și președinții de consilii județene vor avea salarii și indemnizații. PSD a promis acest Cod Administrativ care va reglementa multe din problemele administrație publice”, spune Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2018-07-09 16:21:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...