Politică

2020-05-27, 15:12:45

Marius Iancu: Guvernul, bătaie de joc față de investitorii din industrie și față de muncitorii din fabricile țării

Deputatul PSD Olt Marius Iancu a criticat în termeni duri Guvernul României care încă nu a virat firmelor banii pentru plata şomajului tehnic.

Acest lucru a fost semnalat de mai mulţi angajaţi ai unei multinaţionale de pe platforma industrială a Slatinei.

„Nu există cuvinte pentru a descrie ce poate simți un om, un muncitor ca cei 200 de la Prysmian, care așteaptă toată luna ziua de salariu și se trezeste că  primeste câteva sute de lei pentru că Guvernul României, Guvernul PNL al lui Iohannis nu a alocat bani pentru plata șomajului tehnic. Vă dați seama cum arată Guvernul României în fața acestui mare investitor italian care a construit două  fabrici la Slatina, în ultimii ani și, în această perioadă, a avut pierderi imense din cauza crizei? Acum este nevoit să plătească salariile muncitorilor chiar dacă a avut un acord cu Guvernul României?!”, spune Marius Iancu

Parlamentarul oltean reclamă bătaia de joc a guvernului faţă de mediul de afaceri.

„Această bătaie de joc față de investitorii din industrie și față de muncitorii din fabricile țării vine în contextul în care, conform datelor Eurostat, în  luna martie 2020, România a înregistrat a 6-a cea mai mare scădere a producției industriale din Uniunea Europeană.  Deci tot ce am spus eu și ceilalți colegi ai mei despre acest Guvern incompetent nu sunt doar simple declarații politice, ci erau avertismente despre ce va urma. Și vedem acum oameni în stradă, șomeri, proteste”, a mai declarat el.

Social-democratul îi acuză pe guvernanţă de faptul că nu îi interesează dacă românii rămân fără locuri de muncă.

„Și în tot acest timp, Guvernul PNL profită de pe urma  crizei ca să îmbogățească firmele de casă, să numească rudele în funcții, dandu-i afară pe românii onesti așa cum este cazul la Ministerul Dezvoltării. Din păcate, la un an de la alegerile europarlamentare când au primit încrederea românilor pe care i-au mințit și manipulat, își arată adevărata față. Nu le pasă de români pe care îi lasă fără locuri de muncă, fără bani, la mâna băncilor care îi improvareaza cu dobânzi impuse chiar de Guvern”, a mai spus Iancu.

Marius Iancu arată că în situația oamenilor de la Prysmian sunt peste 600.000 de angajați din întreaga țară.

„Dacă la Slatina, investitorul italian a putut să plătească salariile, în cazul firmelor mici care de abia mai rezistă ce se va întâmpla? Ce vor face oamenii care lucreaza acolo lună aceasta? Cum vor trăi? Sper ca ministrul Muncii, Violeta Alexandru să aibă un răspuns la aceste intrebari atunci când va fi chemată în fața Parlamentului și sper să aibă decenta să își dea demisia de onoare pentru  că  PNL ar fi trebuit să o retragă pe această doamnă, atunci când, la fel ca și colegul ei Florin Cîțu a primit trei  avize negative  consecutive în  a comisiile de specialitate ale Parlamentului. Incompetența ei era evidentă și acum muncitorii români au de suferit”, a conchis deputatul.

Comentarii

Redacţia

2020-05-27 15:12:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...