Politică

2020-05-21, 11:24:04

Marius Iancu: „Guvernul negociază pentru România dobânzi de 20 de ori mai mari decât Bulgaria”

Deputatul de Olt Marius Iancu acuză Guvernul Orban că face paşi importanţi pentru a băga România într-o gravă criză economică.

Parlamentarul PSD arată că România se împrumută cu dobânzi de până la 20 de ori mai mari decât alte ţări din Uniunea Europeană.

„Guvernul Iohannis-Orban mai face un pas pentru a băga România în cea mai gravă criză economică. În timp ce Iohannis face conferințe, în plină pandemie, și critică PSD, partid care este de peste o jumătate de an, în Opoziție, Guvernul lui mai face un împrumut gigantic de 3,3 miliarde euro, cu o dobândă de 1 miliard de euro. Guvernul «ÎMPRUMUT» negociază pentru România dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia(1,34%), dublu față de Ungaria (1,88%) sau Grecia (1,84%) și de 20 de ori mai mari decât Bulgaria”, a arătat Marius Iancu.

Deputatul spune că acest Guvern s-a împrumutat, în şase luni și două săptămâni, cu 72 miliarde de lei, adica 371 milioane lei pe zi.

Cu acești bani s-ar fi putut finanța 10 kilometri de autostradă zilnic sau s-ar fi asigurat plata zilnică a 250.000 de pensii medii. Ce a făcut Guvernul «ÎMPRUMUT» cu acești bani? Ministrul Cîțu a refuzat să răspundă în fața Parlamentului, premierul Orban probabil ca nu are habar, iar președintele Iohannis cred că are deja un vinovat, «pe-se-de»”, a mai declarat Iancu.

Iancu avertizează că returnarea acestor împrumuturi va cădea tot pe umerii românilor.

„Dar, din pacate, aceste împrumuturi luate cu dobânzi imense, în defavoarea economiei românești le vom plăti noi, toți. La fel cum vom deconta și factura unei Guvern incompetent care a preluat puterea în România prin minciuni și manipulări orchestrate de la Cotroceni și continuă la fel. Mințind, manipuland si căutând vinovaţi. Dar românii știu cine sunt adevărații vinovați pentru tot ce s-a întâmplat și se va întâmpla!”, a mai arată deputatul Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2020-05-21 11:24:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...