Politică

2021-11-23, 13:38:13

Marius Iancu: „PSD a avut ca scop impunerea măsurilor sociale și mai puțin obținerea funcției de premier”

Social-democratul oltean, Marius Iancu, spune că PSD s-a asigurat, în urma negocierilor pentru formarea noului guvern, că va avea instrumentele necesare pentru realizarea măsurilor din pachetul social.

Astfel, prin intermendiul ministerelor Finanțelor, Muncii și Protecției Sociale, Sănătății şi Ministerul Familiei, se va putea realiza un program pentru ziua de mâine a românilor.

„La negocierile pentru preluarea guvernării, PSD a avut ca scop impunerea măsurilor sociale și mai puțin obținerea funcției de premier. PSD a intrat la guvernare pentru opri scăderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România”, a declarat Marius Iancu.

Principalele măsuri din programul social sunt:
- Creșterea alocațiilor cu 40%, de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani, creșterea de la 214 la 243 lei pentru celelalte vârste și a 13-a alocație pentru copiii cu dizabilități;
- Creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei (+10,9%);
- Creșterea pensiei minime cu 25% de la 800 la 1.000 lei/lună;
- Creșterea punctului de pensie cu 10%.
- Se va acorda un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă tuturor pensionarilor cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei.

„Vom continua să sprijinim domenii importante pentru dezvoltarea economică a României, IT, agricultură construcții sau turism și vom continua sa fim alături de români, pentru ca ei să aibă siguranța unui trai mai bun, aici, acasă”, a adăugat Iancu.
 

Comentarii

Redacţia

2021-11-23 13:38:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...