Politică

2019-05-14, 14:54:19

Marius Iancu (PSD), despre scoaterea în afara legii a radarelor ascunse: „Scopul nu trebuie să fie sancționarea, prin orice mijloc, a conducătorilor auto”

Deputaţii au votat Legea pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.684 din 6 noiembrie 2018, astfel că amplasarea aparatelor radar în locuri de unde nu sunt vizibile pe drumurile publice a fost scoasă în afara legislaţiei.

Legea pentru modificarea art.109 din OUG nr.199/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost votată din nou, în Camera Deputaților, cu 186 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”. Proiectul de lege iniţial a fost modificat în urma declarării unor articole ca fiind neconstituţionale.

Deputatul de PSD de Olt, Marius Iancu, a afirmat că era nevoie de o reglementare în acest domeniu.

„Vestea bună pentru conducătorii auto este că dispozitivele destinate masurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehiculele care prezintă însemnele și inscrisurile distincte ale Poliției Rutiere. Mașinile care conțin aceste dispozitive trebuie să fie amplasate numai în locuri vizibile. Dispozitivele de măsurare a vitezei de tip pistol se utilizează la o distanță de 10 metri de maşina poliției. Scopul este ca depășirea vitezei și accidentele să fie prevenite, și nu sancționarea, prin orice mijloc, a conducătorilor auto”, a afirmat parlamentarul oltean.

Comentarii

Redacţia

2019-05-14 14:54:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...