Politică

2020-01-27, 14:54:06

Marius Iancu: „PSD nu dorește preluarea puterii în România, ci respectarea democraţiei și drepturilor românilor”

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu spune că Guvernul PNL încalcă două legi votate de Parlament, atunci când nu vrea să majoreze pensiile şi alocaţiile, arătând că în urma moţiunii de cenzură a social-democraţilor ar trebui pus în loc un executiv de uniune naţională.

Iancu reclamă faptul că PNL urmăreşte provocarea unei crize politice.

„În orice țară unde se respectă democrația și drepturile omului, copiii și pensionarii sunt protejați de stat. Guvernul PNL încalcă toate aceste principii și își bate joc de aceste categorii. Refuză să dubleze alocațiile copiilor și să majoreze punctul de pensie, încălcând astfel, două legi votate de Parlamentul României pe care vrea să îl dizolve, provocând o criză politică și organizarea de alegeri anticipate”, a spus Marius Iancu.

Deputatul de Olt spune că liberalii urmăresc ca prin organizarea de alegeri anticipate să rămână la guvernare şi după adoptarea unor măsuri de austeritate.

„Liberalii încearcă, astfel, să păstreze guvernarea, chiar dacă ei nu sunt capabili să guverneze eficient, și să implementeze un program de austeritate care va ține România în loc și îi va săraci pe români. Acesta este și rolul declarațiilor premierului Orban și ale miniștrilor cabinetului său care susțin că dacă aplică legile în vigoare și majorează pensiile și dublează alocațiile se declanșează o criză economică. Ceea ce declanșează ei este panică în rândul cetățenilor, retrogradarea ratingului de țară, creșterea dobânzilor pentru românii cu credite și mai puține investiții”, a mai spus Iancu.

Parlamentarul îndeamnă la preluarea guvernării de către un Cabinet de uniune naţională.

„De aceea, acest Guvern iresponsabil trebuie oprit! PSD va depune o moțiune de cenzură. Dorim un guvern de uniune națională, alcătuit din profesioniști și patrioti care să reprezinte o garanție că promisiunile făcute românilor, creșterea pensiilor și salariilor, dublarea alocațiilor pentru copii și continuarea proiectelor de infrastructură vor fi respectate. PSD nu dorește preluarea puterii în România, ci respectarea democraţiei și drepturilor românilor. Numai prin votul cetățenilor, un partid primește puterea de a guverna o țară, nu prin jocuri politice de culise, minciuni și declarații alarmiste așa cum fac politicieni ca Turcan, Cîţu sau Rareș Bogdan. Ei nu guvernează pentru români și pentru România. Au altă agendă, alte interese și de aceea trebuie opriți!”, a conchis Marius Iancu.

Comentarii

Redacţia

2020-01-27 14:54:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...