Marius Ionescu, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Slatina, despre pacienţii care se prezintă prea târziu la spital: „E un pic sperietura post Matei Balş, post Piatra-Neamţ”

Din ce în ce mai multe persoane infectate cu COVID-19 se prezintă în ultimul moment la spital, când medicii nu le mai pot salva, din cauza afectării pulmonare. Este şi cazul bărbatului din Piatra-Olt, care a murit la mai puţin de 14 ore de la internare, după ce s-a tratat acasă. Coordonatorul secţiei COVID din cadrul Spitalului de Urgenţă Slatina, Marius Ionescu, este de părere că oamenii au teamă de spitale, după incendiile de la „Matei Balş” şi spitalul din Piatra-Neamţ.

Medicul infecţionist Marius Ionescu, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă Slatina, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că din ce în ce mai multe persoane infectate cu noul coronavirus se tratează acasă şi se prezintă la spital mult prea târziu, când medicii nu-i mai pot salva. Acesta este de părere că pacienţii se tem să se interneze şi în contextul incendiilor care au avut loc în ultimul timp în cele două spitale din ţară, care tratează pacienţi COVID-19. 

Din păcate, stau acasă foarte, foarte mult. Sunt persoane care nici la UPU nu vor să vină că e frig, că le punem reşouri în priză, e un pic sperietura post Matei Balş, post Piatra-Neamţ...Mulţi se testează cu antigen rapid, acasă, şi se tratează acasă, după care ajung la noi extrem de târziu. Principiul oricărei boli este să se iniţieze cât mai repede tratamentul, nici Covidul acesta nu iese din paradigma bolilor infecţioase în general”, a precizat medicul Marius Ionescu. 

La nivelul judeţului Olt, de la începutul pandemiei, au fost testate pozitiv 11.018 persoane. Din păcate, 249 au pierdut lupta cu virusul.