Administraţie

2019-12-19, 14:22:42

Marius Oprescu: „Conform proiectului de buget, Consiliul Judeţean Olt pierde 50 de milioane lei”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că proiectul de buget pregătit de Guvernul Orban prevede bani mai puţini pentru forul judeţean.

Oprescu spune că este vorba de minus 50 milioane lei, CJ Olt căutând soluţii pentru acoperirea acestei lipse.

„În anul 2019, bugetul Consiliul Judeţean a fost unul foarte bun. În ultimii ani, rar am avut un buget aşa cum a fost anul acesta. Din păcate, pentru anul viitor, conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanţelor, Consiliul Judeţean Olt pierde 50 de milioane lei. Este o sumă importantă şi vom vedea cum vom acoperi această lipsă de fonduri, în bugetul de anul viitor”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt spune că vor fi afectate investiţiile viitoare şi chiar buna funcţionare a unor instituţii din subordine.

„Proiectele aflate în curs de desfăşurare nu vor fi afectate pentru că, aşa cum ştiţi, de la an la an, în cazul Consiliului Judeţean Olt, fiind buni gospodari, am reuşit să avem un excedent bugetar pe care să-l putem folosi pentru finalizarea proiectelor în curs. Dar, dacă nu se modifică nimic, în Parlament, prin dezbateri, iar acest proiect de lege va fi aprobat în forma actuală, pierdem 50 de milioane de lei şi bineînţeles că se vor tăia bani de la investiţii, dar probabil că nici nu vom avea bani suficienţi pentru ca toate instituţiile din subordine să închidă anul financiar ce urmează”,
a mai spus Oprescu.

Mai multe consilii judeţene din ţară se află în aceeaşi situaţie.

„Au schimbat formula de calcul şi cele mai multe consilii judeţene, nu doar CJ Olt, pierd o sumă importantă din bani”, a mai arătat preşedintele CJ Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-12-19 14:22:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...