Politică

2020-05-20, 15:03:43

Marius Oprescu: „Dacă nu ne va omorî coronavirusul, vom ajunge să murim de foame în România”

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a criticat măsurile de redresare economică pe care le-a anunţat Guvernul, arătând că acestea nu există de fapt.

Oprescu spune că guvernanţii s-au obişnuit cu starea de urgenţă şi le convine să conducă prin ordonanţe militare.

„Probabil că unii abia aşteaptă să avem din nou stare de urgenţă pentru că eu cred că guvernanţii noştri s-au obişnuit că e mai uşor să guvernezi cu ordonanţe militare, într-o perioadă de dictatură, între ghilimele. Nu mişcă nimeni, nu zice nimeni nimic, ai control asupra tuturor instituţiilor statului, poţi să-i schimbi pe toţi oricând, chiar şi fără argumente, au cerut şi dreptul să numească oameni pe funcţii fără să aibă studiile necesare, cum a fost în cazul prefecţilor şi subprefecţilor. S-au obişnuit cu această stare de urgenţă, s-au dedulcit la ea, le vine foarte comfortabil şi vor să o folosească în continuare”, a declarat Marius Oprescu.

El a adăugat că Guvernul trebuia să vină din timp cu măsuri de redresare economică, lucru ce nu s-a întâmplat.

„Eu sper ca lucrurile să nu se agraveze în România nu în detrimentul guvernanţilor, ci spre binele românilor pentru că odată cu toată această perioadă în care trebuia, într-adevăr, să protejăm populaţia, trebuia venit cu cu măsuri economice foarte bune, astfel încât să nu distrugi mediul de afaceri. N-am avut decât restricţii, iar măsuri de ajutorare a mediului de afaceri n-au existat. O spune toată lumea! Acel celebru IMM Invest n-a existat, apoi după o lună sunt 12 firme care au semnat contract de finanţare. Înseamnă nimic. Acestea sunt măsurile cu care se laudă PNL că le-a luat pentru mediul de afaceri. N-au făcut nimic”, a mai spus preşedintele CJ Olt.

Marius Oprescu spune că economia trebuie să redevină funcţională, altfel ţara va rămâne fără bani.

„Trebuie găsite nişte mijloace să putem merge mai departe pentru că, dacă nu ne va omorî coronavirusul, vom ajunge să murim de foame în România pentru că nu mişcăm nimic. N-am venit cu măsuri economice pentru ajutorul restaurantelor, cafenelelor, turismului şi tuturor afacerilor închise pe perioada stării de urgenţă. Trebuie să venim cu ceva pentru că aceşti oameni nu pot să meargă înainte aşa. Dacă se mai decretează o stare de urgenţă şi vom închide pe toată lumea în casă, vom ajunge să nu mai avem din ce să plătim medicii care se luptă cu acest coronavirus. Dacă merg afacerile, luăm impozite şi statul are bani să plătească personalul. Dacă economia nu va funcţiona nu ştiu de unde luăm bani”, a mai spus Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2020-05-20 15:03:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...