Politică

2019-11-28, 13:12:50

Marius Oprescu: „Este foarte bine că s-a început această reformă în Partidul Social Democrat. Cred că România are nevoie de un partid de stânga puternic şi serios”

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit joi despre reforma începută în partid, odată cu numirea unei conduceri interimare a formaţiunii politice.

Marius Oprescu spune că este de bun augur faptul că s-a trecut deja la reformarea partidului, fiind nevoie de o revigorare rapidă, având în vedere cele două rânduri de alegeri de anul viitor.

„Aşa cum am spus-o încă din noaptea alegerilor, Partidul Social Democrat avea nevoie de o resetare. E foarte bine că acest lucru a început foarte repede. Conducerea este, în acest moment, una colectivă, aleasă interimar până la un nou congres, care va fi în februarie. Este foarte bine că s-a început această reformă în Partidul Social Democrat, aveam nevoie de ea. Este timpul foarte scurt până la alegerile locale şi cred într-o revigorare rapidă a Partidului Social Democrat. Acest lucru ni-l vor demonstra rezultatele. Eu sunt optimist”, a declarat Oprescu.

Liderul social-democrat s-a referit şi la deschiderea porţilor partidului pentru cei care vor să ajute la reconstrucţia stângii din România.

„În ceea ce priveşte organizaţia Olt, această uşă deschisă, care în anumite momente n-a existat la centru, aici a fost tot timpul. Nu există cetăţean din judeţ sau om politic care a dorit să vină alături de noi şi să nu-l fi primit. Mai departe, evoluţia acestuia în cadrul organizaţiei depinde doar de el, de cât de mult vrea să se implice şi să muncească şi ce valoare are ca om”, a spus el.

Marius Oprescu a mai arătat că managementul PSD din ultimul an şi jumătate nu a fost tocmai în regulă, iar organizaţia de la Olt a ridicat această problemă de fiecare dată.

„Au fost nişte conduceri ale partidului cu al căror mod de gestionare şi management n-am fost de acord. Am spus acest lucru din momentul respectiv. Nu este vorba despre o epocă ce s-a încheiat. Cred că este momentul să înţelegem din rezultatele alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale că deciziile din ultimul an şi jumătate au fost greşite. Dacă nu înveţi nimic din greşelile pe care le-ai făcut, înseamnă că ai o problemă”, a mai declarat Marius Oprescu.

Preşedintele executiv al social-democraţilor din Olt a mai spus că PSD poate redeveni partidul puternic de stânga.

„Cred că România are nevoie de un partid de stânga, un partid puternic şi serios, iar Partidul Social Democrat poate deveni acest partid pentru că a mai fost. Din păcate, prin conduceri succesive greşite, acest lucru a fost dus, la un moment dat, în derizoriu. (...) Sunt foarte multe organizaţii care erau considerate fiefuri ale PSD şi au fost pierdute la scor. Trebuie făcută o analiză, ca să ştim unde s-a greşit şi ce trebuie făcut astfel încât aceste organizaţii să nu se mai afle în aceste situaţii. Cred că au fost făcute greşeli”, a conchis Marius Oprescu.


Comentarii

Redacţia

2019-11-28 13:12:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...