Politică

2019-05-30, 15:35:04

Marius Oprescu: „Misiunea noii conduceri a PSD este să țină echipa unită, să reușim să păstrăm majoritatea, pentru că avem un program de guvernare”

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că misiunea pe termen scurt a conducerii interimare a PSD este să păstreze majoritatea şi să ducă la capăt programul de guvernare.

Oprescu a declarat că noul preşedinte executiv al partidului, Paul Stănescu, era persoana cea mai credibilă pentru această funcţie. Liderul PSD Olt a mai arătat că rezultatul înregistrat la alegerile de duminică este dator unui management defectuos.

„Pentru perioada următoare, misiunea acestei conduceri este să țină echipa unită, să reușim să păstrăm majoritatea, pentru că avem un program de guvernare care trebuie dus la capăt. Despre domnul Paul Stănescu pot spune că era persoana cea mai credibilă pentru această funcție pentru că, așa cum știți, e aproape un an de când organizația din Olt, prim vocea domnului președinte Paul Stănescu, a tot vorbit despre un management defectuos la nivelul conducerii centrale a partidului. Iată că au venit alegerile europarlamentare, care ne-au demonstrat acest lucru. PSD a coborât de la 46% la alegerile parlamentare, la 23% la europarlamentare. Practic, am pierdut jumătate din procentele pe care le-am avut. Această situație e cauzată nu de un program de guvernare prost, pentru că s-au făcut multe lucruri bune în țară, este cauză de un management defectuos și de o proastă comunicare”, a declarat Marius Oprescu.

Un prim test trecut cu brio de noua conducere a PSD este impunerea lui Marcel Ciolacu la şefia Camerei Deputaţilor.

„Lucrurile s-au așezat, ieri a fost un prim test pentru noua conducere a partidului și în același timp pentru majoritatea parlamentară, în Camera Deputaților- 172 de voturi pentru Marcel Ciolacu, la 100, pentru opoziția coalizată. Practic, în acest moment nu putem vorbi despre o schimbare a guvernării, atâta timp cât ei nu reușesc să asigure o majoritate. Schimbarea unui guvern între cele două rânduri de alegeri parlamentare se face prin moțiune de cenzură depusă în parlament și prin schimbarea majorității. Astea sunt regulile democrației, fie că le convin adversarilor noștri, care de data aceasta au obținut un procent foarte bun și îi felicit, fie că nu le convin”, a mai spus Marius Oprescu.

El a adăugat că preşedintele interimar al PSD va avea întâlniri cu fiecare organizaţie şi cu ficare parlamentar.

„Înțeleg că doamna premier Viorica Dăncilă va avea în perioada următoare întâlniri cu fiecare organizație în parte și cu fiecare parlamentar în parte de la PSD și atunci vom ști exact pe ce ne bazăm și dacă putem să mergem mai departe”, a mai spus Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2019-05-30 15:35:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...