Administraţie

2017-05-09, 12:37:32

Maşinile cu „de vânzare” în parbriz, taxate de Primăria Slatina cu 4,5 lei pe metrul pătrat, pe zi

Slătinenii care vor să îşi plaseze autoturismele pentru vânzare, pe domeniul public al municipiului, trebuie să achite o taxă primăriei în valoare de 4,5 lei pe metrul pătrat, pe zi, un loc de parcare fiind de 12,5 metri pătraţi.

Taxarea celor care îşi pun maşinile de vânzare pe domeniul public, în parcări sau pe stradă, este o măsură care survine modificării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 196 din 12 iunie 2014, referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/autovehicule scoase la vânzare.

Reprezentanţii municipalităţii spun că modificare reprezintă o intrare în normalitate, iar cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe domeniul public al Slatinei trebuie să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare.

„Taxa care trebuie plătită se asimilează unui loc de parcare, care este de 12,5 metri pătraţi, ori 4,5 lei pe metrul pătrat, pe zi, care este taxa locală, adaptată după Codul Fiscal, cu privire la activităţile de comercializare pe domeniul public şi privat. Taxa se va achita la Direcţia Venituri din cadrul Direcţiei de Patrimoniu. Era nevoie de o astfel de prevedere pentru faptul că orice activitate care implică folosirea domeniului public şi privat trebuie taxată, pentru că domeniul este al tuturor cetăţenilor, al Slatinei”, a declarat viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

Potrivit noilor reglementări, persoanele fizice şi persoanele juridice care solicită ocuparea temporară a terenurilor (a unui loc de parcare) aparţinând domeniului public/privat al municipiului Slatina, cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare (autoturisme, remorci, monopede, platforme, scutere, autovehicule, altele asemenea), vor depune, înainte de perioada solicitată, la registratura Direcţiei Economice din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Slatina o cerere însoţită de următoarele documente: copie acte de identitate solicitant; copie acte de proprietate vehicul/autovehicul; certificat fiscal eliberat de Direcţia Economică din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii la bugetul local.

Cei care vor continua să afişeze semne cu „de vânzare” în parbrizele autoturismelor, fără a avea taxa achitată, se pot alege cu amenzi de până la o mie de lei.

„Constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei”, se arată în proiectul modificat.

Comentarii

Redacţia

2017-05-09 12:37:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro