Social

2020-03-12, 15:24:04

Măsuri la AJOFM Olt: câte cinci şomeri, programaţi la viză, vor avea acces în holul instituţiei

Pentru prevenirea răspândirii şi infectării cu coronavirus, activitatea de audienţă din cadrul AJOFM Olt a fost sistată până pe 31 martie. Se permit depunerea şi ridicarea de documente, acordarea vizei lunare pentru şomerii indeminizaţi şi alte situaţii excepţionale, însă se vor lua anumite măsuri. Astfel, nu vor avea acces în holul insituţiei mai mult de cinci persoane în acelaşi timp, având în vedere faptul că, zilinic, la AJOFM Olt ajung în jur de 50-100 de persoane.

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că activitatea de audiențe va fi suspendată până pe data de 31.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Aceste măsuri nu se aplică următoarelor tipuri de servicii: depunerea, respectiv ridicarea de documente la/ de la sediul instituției, acordarea vizei lunare pentru șomerii indemnizați, alte situații excepționale, urgente.

Directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu, anunţă că oamenii vor fi coordonaţi în aşa fel încât să nu fie mai mult de cinci persoane în acelaşi timp în holul clădirii.

„Persoanele care trebuie să-şi vizeze şomajul se prezintă aşa cum sunt programaţi. Am luat măsura să intre doar cinci persoane odată, un angajat va lua carnetele şi le va viza, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie. Am interzis accesul la birourile superioare, paznicul coboară şi îi îndrumă pe cetăţenii care au probleme urgente de rezolvat. De asemenea, am pus săpun şi dezinfectat la grupul sanitar, nu cred că se vor ivi probleme”, a declarat directorul AJOFM Olt, Constantin Cîtu.

Potrivit datelor AJOFM Olt, la nivelul judeţului beneficiază de indeminizaţie de şomaj 1.489 de persoane, care lunar trebuie să se prezinte pentru obţinerea vizei.

Comentarii

Redacţia

2020-03-12 15:24:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...