Comunitate

2018-10-19, 15:26:05

Măsuri pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane. Poliţiştii olteni, filtre pe drumurile judeţului

Mai multe filtre au fost instituite de poliţiştii olteni, în puncte ale judeţului, pentru verificarea transportului de produse de origine animală, în contextul confirmării a două focare de pestă porcină africană, în judeţul vecin Teleorman.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că oamenii legii vor supraveghea şi tâgurile de săptămână.

„IPJ Olt are filtre instituite pe raza județului Olt, în care polițiștii rutieri, de ordine publică și cei de investigare a criminalității economice verifică legalitatea transportului de produse agroalimentare de origine animală - porci. De asemenea, toate  târgurile săptămânale vor fi monitorizate de polițiștii de investigare a criminalității economice și de cei de ordine publică în vederea verificării legalității comercializării de produse de origine”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Nouă localităţi din judeţul Olt se află în zona de supraveghere a focarului de pestă porcină africană, după ce existenţa virusului a fost confirmată, marţi, în localitatea Slobozia Mândra, din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Este vorba despre localităţile: Scărişoara, Plăviceni (comuna Scărişoara), Jieni (comuna Rusăneşti), Rusăneşti, Cilieni, Potlogeni (comuna Tia Mare), Tia Mare, Doanca (comuna Tia Mare) şi Izbiceni.

Ulterior, un alt focar a fost confirmat în judeţul vecin, în localitatea Scrioştea.Comentarii

Redacţia

2018-10-19 15:26:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...