Sănătate

2021-04-05, 15:24:51

Medici cardiologi, neurologi, urologi sau pneumologi vor intra în liniile de gardă pentru tratarea pacienţilor COVID-19 de la SJU Slatina

Medicii din secţiile Pneumologie, Hematologie, Medicină Internă, Cardiologie, Oncologie, Gastroenterologie şi Urologie din cadrul SJU Slatina vor intra în liniile de gardă pentru tratarea pacienţilor COVID-19. Astfel, pacienţii confirmaţi pozitiv care au şi alte patologii vor fi internaţi la etajul II din clădirea Medicală. Sunt alocate 24 de paturi, iar bolnavii vor beneficia, pe lângă tratamentul din partea medicului infecţionist, specific Covid-19, şi de tratament din partea medicului curant, în funcţie de boala de care suferă.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, clădirea Medicală a fost rezervată, încă de la debutul pandemiei, tratării patologiei COVID-19,  fiind astfel asigurate circuite separate pentru a se putea continua activitatea non-COVID în restul spitalului. 

Din acel moment, Spitalul Municipal Caracal, era desemnat spital suport-COVID cu rolul de a prelua pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 care au şi comorbidităţi, pacienţii cu COVID, dar fără alte afecţiuni, rămânând să fie trataţi la Slatina în corpul de clădire special revervat celor infectaţi cu noul  coronavirus.

Odată cu noul Ordin al Ministrului Sănătăţii, dispar noţiunile de spital Covid şi non-Covid, iar bolnavii confirmaţi pozitiv care au boli asociate vor fi trataţi şi de medicii curanţi.

„Conform Ordinului 434 din 26 martie, ar trebui să organizăm circuite separate covid şi non-covid pe fiecare secţie în parte. Din punct de vedere al infrastructurii, nu ne permitem acest lucru. Atunci, conducerea spitalului a hotărât ca etajul II din Blocul Medicală, unde avem pacienţii confirmaţi cu Covid,care are patru saloane a câte şase paturi, să-l alocăm pacienţilor confirmaţi cu Covid care au şi alte patologii. Dacă pacientul s-a confirmat pe secţia de Neurologie sau Cardiologie va fi mutat în etajul II din Secţia Medicală, unde va primi dublă îngrijire. În primul rând va primi îngrijirea medicală de către medicul curant din secţia unde a fost internat, şi din punct de vedere al infectării Covid-19, va primi îngrijire medicală din partea medicului infecţionist”, a declarat managerul SJU Slatina, Dan Stana. 

Persoanele confirmate pozitiv, care suferă şi de alte patologii, vor fi internate la SJU Slatina, la etajul II al clădirii Medicală, în limita celor 24 de paturi alocate. Din 6 aprilie, linia de gardă din Secţia Infecţioase va fi dublată, iar medicii infecţionişti vor fi sprijiniţi de colegi din alte secţii în tratarea pacienţilor confirmaţi pozitiv.

„Începând de mâine, 6 aprilie, vom dubla garda în secţia de Boli Infecţioase, având în vedere faptul că avem foarte mulţi pacienţi. Astăzi, aveam undeva la 65 de pacienţi confirmaţi pozitiv, cinci suspecţi şi 8 în Terapie Intensivă, iar medicul infecţionist este foarte prins, pentru că prezentările în UPU sunt destul de multe. Astfel, ca să putem crea o frecvenţă mai mare de vizită a pacienţilor internaţi deja, Ordinul 434 ne permite să asigurăm resursa umană cu personal din alte specialităţi, mai exact Pneumologie, Hematologie, Medicină Internă, Cardiologie, Oncologie, Gastroenterologie şi Urologie, colegii de la aceste specialităţi vor asigura între cinci şi zece gărzi în Secţia de Infecţioase. Vor dubla medicul infecţionist pentru tratarea cu celeritate a tuturor pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, a mai spus managerul SJU Slatina, Dan Stana.


Comentarii

Redacţia

2021-04-05 15:24:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...