Sănătate

2020-03-16, 13:42:10

Medicii cabinetelor şcolare ar putea trece în subordinea DSP pentru gestionarea crizei COVID-19

Medicii cabinetelor şcolare ar urma să treacă în subordinea Direcţiilor de Sănătate Publică, în cazul în care nu va exista suficient personal medical pentru gestionarea crizei COVID-19.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie încheiat un protocol cu primăriile din judeţ care au astfel de personal.

„Am discutat acest aspect şi urmează să instituţionalizăm sprijinul pe care îl putem primi din partea cabinetelor şcolare. Nu am o statistică concretă, dar discuţia la nivel naţional este că în momentul în care vom avea nevoie de personal medical să apelăm la toate autorităţile care deţin astfel de personal. Se pot detaşa, în situaţia în care este nevoie”, a declarat Homorean.

El a confirmat faptul că reprezentanţii DSP Olt au avut întâlniri cu personalul medical de la cabinetele şcolare, în vederea unei astfel de detaşări.

„Nu am cunoştinţă despre încheierea unui protocol. Suntem în faza în care evaluăm o necesitate şi posibilităţile de sprijin din alte părţi. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o acţiune, a avut întâlniri cu medicii de cabinete şcolare. Dispoziţia de mutare este dată de către angajator. Ei sunt angajaţi la nivel de UAT, s-a avut o discuţie cu primarii referitor la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi puşi la dispoziţia DSP. Nu s-a definitivat acţiunea şi urmează să vedem câţi medici avem pe care ne putem baza”, a mai afirmat prefectul.

Comentarii

Redacţia

2020-03-16 13:42:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...