Sănătate

2019-12-23, 12:07:32

Medicii de la Spitalul Slatina continuă greva japoneză. Doctorul Cătălin Dudu: „Tot mai multe spitale s-au raliat cu noi”

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina continuă forma de protest, aceştia purtând şi astăzi banderole. Doctorii îşi doresc să fie chemaţi la dialog.

Reprezentantul Camerei Federative a Medicilor Olt, chirurgul Cătălin Dudu, a precizat că tot mai multe spitale s-au alăturat protestului.

„Greva continuă, şi astăzi purtăm banderole. Tot mai multe spitale s-au raliat cu noi. Nu s-a întâmplat nimic până acum. Solicităm un dialog, dezbatere, transparență şi colaborare. Activitatea nu este blocată”,
a spus medicul Cătălin Dudu.
 
Sindicatul Promedica s-a aratat nemulțumit de lipsa de dialog social a Guvernului și Ministerului Sănătății cu privire la proiectul de lege privind modificarea OUG 114, prin care se limitează sporul pentru condiții vătămătoare pentru bugetari. Sindicatul medicilor susţine că peste 11.000 de angajați din sistemul de sănătate vor avea pierderi salariale din 2020, iar peste 50.000 în următorii doi ani.


Comentarii

Redacţia

2019-12-23 12:07:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...