Sănătate

2019-12-20, 09:49:56

Medicii de la Spitalul Slatina, în grevă japoneză. Doctorul Cătălin Dudu: „Guvernul Orban a creat o agitaţie în sistem că vor scădea sporurile. Suntem nemulţumiți de lipsa de dialog social”

Sindicatul Camera Federativă a Sindicatului Medicilor Olt a intrat în grevă japoneză. Medicii de la Spitalul Slatina sunt nemulţumi de noua lege a salarizării, prin care este prevăzută scăderea sporurilor, dar şi de lipsa de dialog social. Activitatea din cadrul unităţii medicale nu este blocată.

Reprezentantul Camerei Federative a Medicilor Olt, chirurgul Cătălin Dudu, a precizat că s-a creat agitaţie în sistem, tocmai în pragul Crăciunului.

„Actualul guvern a creat o agitaţie în sistem că vor scădea sporurile, tocmai acum în perioada sărbătorilor. Suntem nemulţumiţi de lipsa de dialog social. Premierul Orban a anunţat că o să ne invite la discuţii, dar acum îşi asumă răspunderea, se va crea un precedent periculos. Vrem să fim invitaţi la discuţii. Prin acest protes vrem să atragem atenţia Guvernului. Este greu de spus dacă medicii, asistenţii sau infirmierele vor fi afectaţi de aceste scăderi. După unii jurişti, precum cei de la Deva, tot personalul va fi afectat. Ne dorim ca totul să fie clar, să se ştie exact ce se întâmplă, cine va fi afectat de noua lege”,
a spus medicul Cătălin Dudu.

Medicii sunt nemulţumiţi şi de reducerea bugetului alocat sistemului de sănătate, pentru că acesta nu a fost dezbătut. Aceştia spun că veniturile tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate, prin limitarea sporului pentru condiţii periculoase şi vătămătoare, vor scădea. Doctorii nu văd cu ochi buni nici interzicerea cumului pensiei cu salariul.

Comentarii

Redacţia

2019-12-20 09:49:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...