Sănătate

2019-07-11, 10:04:49

Medicii eliberează reţete în regim off-line. Platforma Informatică a Casei Naţionale nu funcţionează

Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au anunţat că sunt probleme tehnice, iar Paltforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate nu funcţionează.

Medicii vor elibera reţete în regim off-line până la remedierea problemelor tehnice.

„Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la întreruperi în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă, se eliberează în regim off-line până la remedierea indisponibilității PIAS”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit CNAS raportarea se va face astfel:


- serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate, eliberate off-line în perioada 5 iulie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iulie 2019.

- serviciile de îngrijiri la domiciliu- paliative la domiciliu acordate off-line în perioada 24 iunie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iunie/iulie 2019, după caz.

- raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate-eliberate în luna iunie 2019, se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea PIAS.

Comentarii

Redacţia

2019-07-11 10:04:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...