Sănătate

2019-06-06, 13:23:34

Medicii slătineni, întâlnire regională la Craiova pentru deschiderea unităţii de tromboliză de la Slatina. Renică Diaconescu: „Punem la punct ultimele detalii”

Mai mulţi medici slătineni participă zilele acestea la o întâlnire regională la Craiova în vederea deschiderii unităţii de tromboliză de la Slatina.

Senatorul Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate Publică, a precizat că sunt puse la punct ultimele detalii pentru deschiderea unităţii de tromboliză de la Slatina.

„Avem o întâlnire regională la Craiova, astăzi şi mâine, în vederea deschiderii unităţii de tromboliză de la Slatina. Punem la punct ultimele detalii. Vin medici din zece judeţe. Trebuie să semnez şi protocoalele cu Ambulanţa, cu radiologii şi cu medici de la UPU Slatina. Am primit deja 50.000 de lei pentru primele tratamente”, a spus neurologul slătinean.

În scurt timp, oltenii care suferă un accident vascular vor putea face tromboliză la Spitalul Slatina.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic. Practic, substanţa dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele. Substanţa trebuie să fie administrată în primele patru ore de la producerea accidentului vascular.

Comentarii

Redacţia

2019-06-06 13:23:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...