Comunitate

2017-12-05, 12:53:11

Medicii veterinari olteni asigură permanenţa pentru efectuarea examenelor trichineloscopice. În cazul unui rezultat pozitiv, oltenii pot fi despăgubiţi

Oltenii au început să-şi sacrifice porcii din gospodării, pentru ca preparatele tradiţionale să fie gata la timp. Astfel, medicii veterinari olteni asigură permanenţa, pentru ca oamenii să poată efectua examenele trichineloscopice. În cazul porcilor infestaţi cu Trichinella Spiralis, oltenii pot beneficia de despăgubiri, însă Laboratorul DSVSA Olt trebuie să emită un buletin de analiză pentru confirmarea parazitului.

Inspectorii DSVSA Olt vor asigura permanenţa la nivelul Cirumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, inclusiv sâmbăta şi duminica, pentru efectuarea examenelor trichineloscopice. Astfel, proprietarul trebuie să se prezinte cu proba de carne şi crotalia animalului la medicul veterinar.

DSVSA Olt recomandă pentru examinare carne provenită din muşchii pilieri ai diafragmei, din muschii intercostali sau muşchii cefei. Specialiştii olteni recomandă ca proba să fie luată din muschii pilieri, fiind o zonă de localizare a parazitului. 

Pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire, oltenii trebuie să cumpere carne de porc numai din unităţi autorizate, aflate sub permanenta supraveghere a medicilor veterinari. 

Chiar şi oltenii care îşi cresc porcii în propriile gospodării trebuie să efectueze obligatoriu examenul trichineloscopic.

În cazul unui rezultat pozitiv, proprietarii pot fi despăgubiţi, dar numai după confirmarea parazitului Trichinella Spiralis în carne, prin emiterea buletinului de analiză de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor, în baza prezentării crotaliei.

Cei care achiziţionează porci vii de la crescători particulari trebuie să se asigure că porcii sunt identificaţi cu crotalie auriculară şi să solicite proprietarului formularul de mişcare.

Comentarii

Redacţia

2017-12-05 12:53:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...