Comunitate

2018-12-10, 12:16:33

Medicii veterinari, program prelungit pentru efectuarea examenelor trichineloscopice. DSVSA Olt, controale şi în trafic

Programul medicilor veterinari a fost prelungit, în această perioadă, pentru ca oltenii ce îşi sacrifică porcii să poată efectua examenul trichineloscopic. În paralel, specialiştii DSVSA Olt intensifică controalele, fiind efectuate verificări chiar şi în trafic.

La nivelul DSVSA Olt și al circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, până pe 24 decembrie, dar şi în perioada 27 decembrie - 7 ianuarie 2019, este asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, cu programul de lucru prelungit, de luni până vineri între 8.30-18.00, sâmbătă între 7.30-16.00, iar duminică între 7.30-14.00.

Programul a fost stabilit pentru a venit în sprijinul oltenilor ce îşi sacrifică porcii în această perioadă şi merg la medicul veterinar pentru examenul trichineloscopic.

Examenul trichineloscopic pentru identificarea Trichinella spiralis în carnea de porc se efectuează atât de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciți, cât și  la circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO), respectiv: Piața agroalimentară Zahana Slatina, Piața agroalimentară „Frații Buzești” Slatina, Piața agroalimentară Balş, CSVSAO Caracal, vizavi de Piața agroalimentară Caracal, CSVSAO Corabia şi CSVSAO Drăgănești-Olt.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar.

În această perioadă, la nivelul DSVSA Olt sunt constituite echipe, care, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Județean de Poliţie Olt verifică modul cum sunt sacrificaţi porcii. Este interzisă tăierea porcilor, în scopul comercializării cărnii, în alte locuri sau spații, decât cele autorizate sanitar veterinar.

Totodată, se vor realiza controale în trafic, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratul Județean de Poliţie Olt, pentru a se verifica dacă sunt respectate condițiile legale pentru transportul animalelor, cărnii și produselor din carne.

Se verifică şi respectarea normelor în vigoare privind comercializarea ouălor şi produselor din ouă, laptelui şi produselor lactate, precum și peştelui şi produselor din peşte.


Comentarii

Redacţia

2018-12-10 12:16:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...