Actualitate

2020-11-19, 13:32:34

Meteorologii au emis o informare de precipitaţii mixte şi ninsoare

Meteorologii au emis o informare de vremea rea. Sunt aşteptate ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele joase relief şi intensificări ale vântului. Atenţionarea este valabilă în intervalul 20 noimbrie, ora 12.00-21 noeimbrie, ora 17.00.

Vremea se strică începând de vineri, când la munte sunt aşteptate ninsori, iar în restul zonelor precipitaţii mixte. 

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40...50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60...70 km/h, viscolind ninsoarea”, transmite ANM. 

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată. 


Comentarii

Redacţia

2020-11-19 13:32:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...