Microbiştii slătineni au aşteptat în zadar Legea Sportului...

Una dintre publicaţiile sportive de marcă în România, Gazeta Sporturilor, a configurat harta fotbalului, Slatina aflându-se pe lista neagră. Municipiul reşedinţă a judeţului Olt se află în topul oraşelor fără echipă de fotbal în primele trei eşaloane.

Cel mai iubit sport, fotbalul, componentă a vieţii culturale în multe zone ale ţării, oraşele identificându-se prin acest fenoment social, a fost tras pe linie moartă. A existat un brand, FC Olt, echipă sub culorile căreia au evoluat jucători legendari înainte de anii ’90. Meciurile de fotbal erau privite ca o adevărată sărbătoare, fotbalul fiind sportul care atrage cei mai mulţi specatori în tribune, pentru că, nu-i aşa, rămâne cel mai iubit fenomen.

În această vară, Piteştiul a reînviat brandul FC Argeş, prin implicarea autorităţilor locale, pentru că acolo oamenii au înţeles că fotbalul aduce capital de imagine. SCM Piteşti a devenit oficial FC Argeş, în această vară, datorită susţinerii financiare a municipalităţii, iar planurile echipei alb-violete sunt de a accede pe prima scenă a fotbalului românesc. Atunci, ne întrebăm retoric de ce în alte părţi se poate.

Scriam, în urmă cu câteva luni, despre mult aşteptata lege a sportului, care va da posibilitatea autorităţilor locale să susţină financiar acest fenomen. S-a vorbit despre reînvierea fotbalului slătinean odată cu apariţia Legii Sportului, însă constat aceeaşi nepăsare, indiferenţă sau promisiuni în van făcute public. Sincer, suplimentarea bugetului Clubului Sportiv Municipal Slatina cu trei milioane de lei, am crezut că vine la pachet cu reactivarea secţiei de fotbal însă m-am înşelat, aşa cum au făcut-o toţi microbiştii slătineni, care au aşteptat în zadar Legea Sportului...