Economie

2020-02-11, 14:07:40

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski a cumpărat integral TMK Artrom Slatina

Miliardarul rus Dimitri Pumpianski a preluat pachetul majoritar de acţiuni al TMK Artrom Slatina, potrivit zf.ro.

Sursa citată preciează că oferta de preluare s-a desfăşurat din 3 ianuarie 2020 şi până pe 20 ianuarie 2020. Înainte de începerea ofertei Dimitri Pumpianski avea 92,7% din companie, iar ulterior închiderii ofertei a ajuns la 98,8%. Pentru cele 6%, miliardarul rus a plătit 42,5 mil. lei.

Societatea de intermediere IFB Finwest a notificat, la finalul lunii ianuarie, Bursa de la Bucureşti că oferta de preluare a producătorului de ţevi industriale TMK Slatina (ART), iniţiată de miliardarul rus Dimitri Pumpianski prin intermediul compa­niei TMK Europe, a fost încheiată.

Astfel Dimitri Pumpianski a plătit 43 mil. lei pentru 7,1 milioane de acţiuni, adică 84% din numărul de acţiuni care au făcut obiectul ofertei, respectiv 6,1% din capitalul social.

Miliardarul rus a ajuns la o deţinere de 98,8% din compania cu o capitalizare de 662 mil. lei, adică peste pragul de 95% pe care legislaţia îl permite pentru iniţierea procedurilor de delistare.

Compania TMK Artrom Slatina a încheiat pe plus anul 2018, cu un profit brut de peste 97 de milioane de lei, de trei ori mai mare decât în anul precedent.

Fabrica din Slatina are 1.500 de angajați și planuri să se extindă, pentru ca în următorii ani să folosească întreaga cantitate de oțel produsă în uzina de la Reșița pe care o deține în producția de țevi premium.

Comentarii

Redacţia

2020-02-11 14:07:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...