Eveniment

2020-05-25, 15:52:09

Ministerul Sănătăţii n-a răspuns apelului lui Homorean. Comisie din cadrul Prefecturii, control la SAJ Olt

După ce săptămâna trecută solicita intervenţia Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Olt, prefectul Florin Homorean anunţă astăzi că verificările vor fi făcute, până la urmă, de o comisie constituită la nivelul Prefecturii.

Solicitat mai întâi de preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, şi mai apoi de subalternul său, prefectul Florin Hmorean, mult-trâmbiţatul control al Ministerului Sănătăţii la Ambulanţa Olt, în condiţiile apariţiei unui focar de coronavirus, n-a mai avut loc.

Dacă săptămâna trecută, Homorean prelua mesajul şefului liberal şi anunţa că va cere ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control în judeţul Olt, astăzi Prefectura a trimis un comunicat prin care anunţă că, până la urmă, verificările vor fi făcute de către o comisie mixtă. Din această comisie vor face parte reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Comisia va fi condusă de subprefectul Nicolae Hristescu.

„Drept urmare astăzi, 25.05.2020, a fost emis Ordinul Prefectului nr. 170/25.05.2020 pentru constituirea acestei comisii de verificare care va fi condusă de domnul subprefect Nicolae Hristescu. Activitatea comisiei se va desfășura în perioada 26-28 mai 2020. (...) Datele verificării efectuate vor fi aduse la cunoștința Ministerului Sănătății si vor fi făcute publice”, se arată în comunicatul citat.

În focarul de la Ambulanţă sunt confirmate 25 de cazuri. Este vobare despre 19 angajaţi domicliaţi în judeţul Olt, o asistentă din Argeş şi patru membri ai familiilor. Focarul a izbucnit de asistenta care locuieşte în judeţul Argeş şi care face naveta cu trenul din judeţul vecin. Asistenta confirmată cu COVID-19 nu a transportat niciun bolnav de coronavirus sau suspect de infectare cu virusul.

Comentarii

Redacţia

2020-05-25 15:52:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...