Sănătate

2019-12-27, 09:15:58

Ministerul Sănătăţii nu mai dă bani pentru tromboliză. Zeci de fiole au fost cumpărate de Spitalul Slatina, pentru salvarea pacienţilor cu accident vascular

Ministerul Sănătăţii nu mai are bani pentru a plăti tratamentul oltenilor care fac accident vascular şi au nevoie de tromboliză. Pentru ca pacienţii să nu rămână cu sechele, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au achiziţionat tratamentul necesar.

Şeful Secţiei de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, a precizat că medicii mai pot face acum tromboliză graţie iniţiativei managerului, Cătălin Rotea, care s-a ocupat de achiziţia acestui tratament.  

„Ministerul Sănătăţii nu mai plăteşte tratamentul din acest program. Noi am făcut tromboliză pentru 33 de pacienţi, dar tratamentul a fost suportat de către Ministerul Sănătăţii doar pentru 20 de bolnavi. Restul fiolelor au fost achiziţionate de către Spitalul Slatina. Chiar îi mulţumesc managerului Spitalului Slatina pentru efortul depus. În prezent, mai avem cinci doze pentru trei bolnavi”, a spus neurologul slătinean, Renică Diaconescu. 

Prima tromboliză s-a făcut la nivelul Spitalului Slatina pe 26 iulie 2019. De atunci, 33 de olteni care au suferit un accident vascular au făcut tromboliză la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Tromboliza este o perfuzie ce le este administrată pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic. Practic, substanţa dizolvă cheagul format pe vasul de sânge, iar pacientul nu mai rămâne cu sechele. Substanţa trebuie să fie administrată în primele patru ore de la producerea accidentului vascular.


Comentarii

Redacţia

2019-12-27 09:15:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...