Agricultură

2021-12-03, 09:58:50

Ministrul Chesnoiu, întâlnire cu patronatele din industria alimentară şi cei din morărit şi panificaţie: Trebuie să avem în vedere încurajarea procesării

Reprezentanții patronatelor din industria alimentară și ai celor din industria de morărit, panificație și produse făinoase au avut o întâlnire, joi după-amiază, cu Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Întâlnirea cu reprezentanții Romalimenta - Federația Patronatelor din Industria Alimentară și ai ROMPAN - Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase a fost pentru a discuta despre modalitățile de sprijin pentru sectorul de morărit-panificație unde în producție şi vânzări s-au înregistrat scăderi însemnate din cauza contextului actual.

„Subvenția pentru tona de grâu procesată este una dintre măsurile pe termen scurt pe care vreau să le analizez împreună cu echipa din Minister. Pornind de la capacitățile de stocare a grâului de care dispunem în acest moment, la nivel de țară, este deosebit de important ca în viitor producția de grâu să fie mutată în depozite. România produce grâu, suntem recunoscuți la nivelul întregii Uniuni Europene, noi trebuie să avem în vedere încurajarea procesării și chiar direcționarea acesteia către unitățile zootehnice. Să nu pierdem din vedere că industria de morărit și panificație în țara noastră este una performantă, este însă nevoie și de echipamente moderne pentru că retehnologizarea fabricilor trebuie să fie făcută periodic”, a afirmat ministrul Chesnoiu.

Comentarii

Redacţia

2021-12-03 09:58:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...