Administraţie

2020-02-25, 15:28:01

Ministrul Dezvoltării ridiculizat de CNAIR, în cazul utilajului de deszăpezire fotografiat în Olt: „Tehnic, nu se poate deplasa cu lama jos pe asfalt uscat”

Reprezentanţii Companiei de Drumuri au explicat pe pagina oficială de Facebook că, de fapt, utilajul de deszăpezire fotografiat de ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, zis „Grindă” nu mergea cu lama lăsată.

Potrivit CNAIR, utilajul „are razurile de la lamă de cauciuc, care sunt noi și de aceea pare că lama este jos, mai ales că nu este încărcat cu material antiderapant și greutatea lamei face ca utilajul să fie lasat către partea din față”.

Reprezentanţii companiei au mai arătat că, pe DN 54 A, între Ianca și Corabia, s-a înregistrat vânt puternic, zona aflându-se sub atenționare meteo „cod galben de vânt puternic”. Din cauza vântului foarte mulți copaci și indicatoare rutiere (inclusiv o bornă kilometrică) au fost rupte și au căzut în partea carosbilă.

Mai mult, CNAIR spune că utilajul nu se poate deplasa cu lama jos, pe asfalt uscat.

„Tehnic un astfel de utilaj nu se poate deplasa cu lama jos pe asfalt uscat, asta ar duce la deteriorarea lamei și a utilajului în interval scurt de timp, mai mult o decontare a operațiunii de acționare cu lama pe asflat uscat nu este posibilă, șeful de district semnează zilnic registrele de acţionare în care sunt notate şi datele meteo, o confirmare a acționării cu lama în condițiile de temperatură pozitivă și fără precipitații ar însemna încălcarea atribuțiilor de serviciu fapt ce ar duce la sancționarea acestuia, ajungând până la desfacerea CIM”, spun reprezentanţii CNAIR.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a postat pe contul său de Facebook o fotografie despre susţine că este de pe un drum naţional din Olt cu un utilaj de deszăpezire care rula pe carosabil deşi nu este zăpadă. Încă de luni, şeful SDN Slatina, Adrian Motorga, a explicat că utilajul îndepărta crengile rupte de vântul puternic, fiind Cod Portocaliu.

Comentarii

Redacţia

2020-02-25 15:28:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...