Reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat, în săptămâna 19-23 martie, 66 de controale în carmangerii, măcelării, unităţi de fabricare a produselor de panificaţie, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, unităţi de prelucrare şi conservare a legumelor şi fructelor, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, supermarketuri, laboratoare de cofetărie-patiserie, dar şi în pieţele agroalimentare.
„Au fost aplicate două avertismente şi 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.200 lei. Neconformităţile pentru care s-au aplicat aceste sancţiuni au fost: neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor, echipamentelor, utilajelor şi ustensilelor, etichetare necorespunzătoare, echipament de lucru incomplet, manipularea produselor fără respectarea condiţiilor minime de igienă, depozitarea necorespunzătoare - depăşirea capacităţii de depozitare prin supraaglomerare şi nerespectarea criiteriilor de compatibilitate între produse, lipsa autocontrolului sau necompletarea fişelor de monitorizarea a temperaturii pentru spaţiile frigorifice”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Olt.
Mai mult, aproape 13 kilograme de preparate din carne au fost reţinute de la comercializare, pentru neetichetare corespunzătoare.