Mizerie şi marfă manipulată fără condiţii minime de igienă. DSVSA a aplicat 12 amenzi

Controalele inspectorilor DSVSA Olt au continuat în toate unităţile de alimentaţie publică, având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale şi consumul va creşte. Din păcate, nereguli au fost găsite în peste 10 cazuri.

Reprezentanţii DSVSA Olt au efectuat, în săptămâna 19-23 martie, 66 de controale în carmangerii, măcelării, unităţi de fabricare a produselor de panificaţie, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, unităţi de prelucrare şi conservare a legumelor şi fructelor, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică, supermarketuri, laboratoare de cofetărie-patiserie, dar şi în pieţele agroalimentare.

„Au fost aplicate două avertismente şi 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.200 lei. Neconformităţile pentru care s-au aplicat aceste sancţiuni au fost: neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor, echipamentelor, utilajelor şi ustensilelor, etichetare necorespunzătoare, echipament de lucru incomplet, manipularea produselor fără respectarea condiţiilor minime de igienă, depozitarea necorespunzătoare - depăşirea capacităţii de depozitare prin supraaglomerare şi nerespectarea criiteriilor de compatibilitate între produse, lipsa autocontrolului sau necompletarea fişelor de monitorizarea a temperaturii pentru spaţiile frigorifice”,
se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Olt.

Mai mult, aproape 13 kilograme de preparate din carne au fost reţinute de la comercializare, pentru neetichetare corespunzătoare.