Administraţie

2017-10-19, 16:03:46

Mobilier urban modern şi mese pentru ping-pong în Parcul Piteşti

Modernizarea Parcului Piteşti continuă, muncitorii Dezvoltare Urbană Slatina SRL, firma care administrează spaţiile verzi din oraş, montând joi două fotolii cu aspect futurist şi o masă din piatră, dar şi două mese pentru ping-pong.

Cele două fotolii cu aspect futurist şi masa din piatră au fost montate la noua intrare în parc, unde apare şi un istoric al zonei de agrement. Purtătorul de cuvânt al Dezvoltare Urbană Slatina SRL, Alexandru Berechet, a declarat că într-o săptămână reabilitarea parcului va fi completă.

În Parcul Piteşti a mai fost montat un loc de joacă pentru copii, dar şi o scenă care va putea găzdui diverse evenimente cultural-artistice.

Parcul de pe strada Piteşti se numără printre cele mai vechi locuri de promenadă din Slatina. Fiind amenajat la începutul anilor 1900, „Grădina Publică Elisabeta” - numită astfel deoarece însăşi Principesa Elisabeta (viitoarea Regină Elisabeta, 1894-1956, fiica regelui Ferdinand) s-a plimbat pe aleile sale - a reprezentat principalul parc din municipiu, fiind anual vizitat de mii de locuitori ai urbei.

Numărul vizitatorilor a crescut treptat după anul 2008, când municipalitatea a investit 3,2 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea completă a parcului de pe strada Piteşti. Au fost achiziţionaţi sute de puieţi şi alte plante ornamentale, s-au amenajat fântâni arteziene, s-a montat mobilier stradal etc.


Comentarii

Redacţia

2017-10-19 16:03:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...