Actualitate

2018-12-06, 10:24:50

Muncitori în construcţii şi vânzători, depistaţi că munceau la negru

Controalele inopinate ale ITM Olt au scos la iveală o serie de nereguli, cea mai gravă deficienţă fiind munca la negru. Două societăţi de comerţ şi una din construcţii au fost depistate cu persoane care munceau fără forme legale de muncă. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 80.000 de lei.

Patru persoane au fost depistate, doar în luna noiembrie, de către insepctorii ITM Olt, că lucrau fără forme legale de muncă. Cele trei societăţi au fost amendate cu suma totală de 80.000 de lei. 

În timpul controalelor desfăşurate în luna noiembrie, inspectorii ITM Olt au aplicat amenzi pentru munca la negru unei societăţi de construcţii din Bucureşti, ce desfăşura lucrări la Scorniceşti. De asemenea, au mai fost amendate două societăţi de comerţ, cu sediul social în Corabia şi Oboga”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă.

Inspectorii ITM Olt au dispus, în timpul controalelor, şi o serie de măsuri de remediere. Deficienţele depistate au fost legate de neplata la timp a salariului, neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă, netransmiterea la termen a registrului de evidenţă a salariaţilor şi neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului special de protecţie.

Tot în luna noiembrie, au fost înregistrate câteva accidente de muncă, soldate cu incapacitatea temporară de lucru a zece muncitori. 


Comentarii

Redacţia

2018-12-06 10:24:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...