Sănătate

2017-06-19, 14:54:36

Munteanu: „Medicii de familie au un rol crucial în prevenţia cancerului. Ei trebuie să facă supravegherea activă a pacienţilor”

Pentru depistarea precoce a cancerului, specialiştii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina spun că medicii de familie trebuie să se implice şi să facă supraveghere activă a pacienţilor.

Anatomopatologii slătineni înregistrează o creştere cu peste 60 de procente a cazurilor de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, iar mulţi vin în stadii avansate, când nu se mai poate interveni.

Astfel, şefa Serviciului de Anatomie Patologică din cadrul SJU Slatina, medicul Mihaela Munteanu, a precizat că medicii de familie au un rol crucial în prevenţia cancerului. Mai mult de atât, aceştia trebuie să facă supravegherea activă a pacienţilor.

„Medicii de familie au un rol crucial în prevenţia cancerului, asta numai cu înţelegerea şi înţelepciunea lor. Ei trebuie să facă supravegherea activă a pacienţilor”,
a spus medicul Mihaela Munteanu. 

Nu de puţine ori, doctorii din cadrul unităţii medicale slătinene s-au plâns că medicii de familie ignoră simptomele pacienţilor pe care îi au înscrişi în liste şi nu îi trimit pentru investigaţii suplimentare. Mai mult de atât, aceştia nu se implică să le vorbească oltenilor despre programele naţionale de prevenţie aflate în plină derulare.

Comentarii

Redacţia

2017-06-19 14:54:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro