Sănătate

2019-06-26, 13:47:02

Nefrologii vor putea prescrie medicaţie doar pacienţilor înscrişi în Registrul Naţional de Predializă. Medic slătinean: „Încă o cocoaşă pentru noi, nu mai avem timp să facem medicină”

CAS Olt îi avertizează pe medicii nefrologi să raporteze în Registrul Naţional de Predializă toţi pacienţii diagnosticaţi cu boală cronică de rinichi în stadiile 1-5. Mai mult de atât, doctorii vor putea să prescrie medicaţie specifică doar pacienţilor înscrişi în această bază de date. Nefrologii de la Spitalul Slatina nu văd cu ochi buni această nouă măsură.

Şeful Secţiei de Nefrologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Emilian Postelnicu, a precizat că măsura a fost contestată de mai mulţi doctori din ţară. Acesta spune că medicii sunt sufocaţi de birocaţie şi nu mai au timp să facă medicină.

„Este multă birocraţie, mai mulţi medici din ţară au făcut o petiţie împotriva acestei măsuri. Nu suntem de acord, mai mult de atât, este o nebuloasă. Este încă o cocoaşă pentru noi, multă scriptologie, nu mai avem timp să facem medicină. Se încearcă să se ţină o evidenţă a celor care se află în acest stadiu de boală”, a spus nefrologul de la Spitalul Slatina.

Acesta a precizat că aproape trei sute de olteni au fost diagnosticaţi de medicii de la Spitalul Slatina cu boală cronică de rinichi în stadiile 1-5.

Comentarii

Redacţia

2019-06-26 13:47:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...