Specialiştii DSVSA Olt au vrut să vadă dacă sunt respectate regulile de igienă alimentară. Astfel, au verificat 361 de obiective: restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie, patiserii, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării şi pieţe agroalimentare.
În urma acestor controale s-au constatat următoarele neconformităţi:
- ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate;
- condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi de comercializare;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru aceste nereguli, nouă unităţi, respectiv un restaurant, o pizzerie, două puncte mobile, patru magazine alimentare, şi o piaţă agroalimentară (spaţiul destinat comercializării produselor lactate), au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 19.200 de lei.
Totodată, au fost reţinute oficial şi retrase de la vânzare 2,238 kilograme de carne de pasăre, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.