Eveniment

2018-11-06, 14:35:26

Nesimţirea, sancţionată drastic. Autoturism parcat pe o trecere de pietoni din Slatina, ridicat de autorităţi

Un autoturism parcat exact pe o trecere de pietoni, pe strada Arcului din Slatina, a fost ridicat de angajaţii DASIP, la solicitarea poliţiştilor locali.

Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că este vorba despre o sesizare făcută după ce un şofer şi-a lăsat autoturismul fix pe trecerea pentru pietoni. El a adăugat că astfel de acţiuni vor continua.

„Sunt activităţi pe care le facem zilnic. Aproape în fiecare zi ridicăm cinci-şase autoturisme, acolo unde depistăm că şoferii parchează într-un mod în care pun în pericol viaţa pietonilor, dar produc şi perturbări în traficul rutier. Astfel de probleme pot fi şi sesizate de cetăţeni la numărul de telefon 0249.954”, a afirmat Pop.

Regulamentul care permite ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi pe cele abandonate în parcările din cartiere a intrat în vigoare, din luna ianuarie, însă în prima parte a anului a existat o perioadă de informare şi avertizare.

Conform regulamentului, Poliţia Locală constată neregula şi solicită intervenţia angajaţilor Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public să ridice autoturismul respectiv. Dacă, între timp, nu se prezintă proprietarul, autoturismul este transportat la depozitul de la fostul Liceu de Construcţii.

Dacă vine după 24 de ore, proprietarul trebuie să achite 150 de lei. Ulterior, preţul este de 300 de lei, plus 50 de lei pentru fiecare zi de staţionare.

 „Am început să ridicăm autoturisme încă din luna iunie, iar de la începutul anului am încercat să conştientizăm conducătorii auto că vom începe activităţile de ridicare”, a mai declarat Adrian Pop.

Comentarii

Redacţia

2018-11-06 14:35:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...