Neurologul slătinean, Renică Diaconescu, critică politica Ministerului Sănătăţii: „Nu există un protocol clar al tratamentului pentru COVID-19. S-au axat doar pe marile clinici”

Medicul slătinean Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Senat, critică aspru felul în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să transmită în teritoriu informaţii despre tratamentul aplicat celor cu coronavirus. Acesta spune că nu au existat discuţii cu medicii infecţionişti din teritoriu.

Senatorul oltean este de părere că politica Ministerului Sănătăţii cu privire la protocoalele de tratament lasă de dorit.

„Pentru că era o problemă nouă, cu care noi, medicii, nu ne-am mai întâlnit ar fi trebuit să existe foarte multe discuţii despre acest tratament aplicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Trebuia să se aducă la cunoştinţă care sunt ultimele descoperiri în materie de COVID-A19. De exemplu, medicilor infecţionişti trebuia să li se spună că o combinaţie de Siofor şi Plaquenil îi poate fi fatală unui bolnav de diabet, după cum arată studii americane. Problema este la cei care au comorbidităţi, lucrurile trebuie să fie foarte clare, măcar o dată pe săptămână să se fi făcut teleconferinţe şi medicii să fie informaţi despre ce este nou. Nu există un protocol clar al tratamentului pentru COVID-19”,
a declarat neurologul Renică Diaconescu.

Acesta mai spune că spitalele din teritoriu au fost lăsate pe cont propriu, punându-se accent doar pe marile clinici.

„S-au axat doar pe marile clinici, iar spitalele mici s-au descurcat cum au putut mai bine”, a mai spus medicul slătinean.