Social

2020-11-17, 16:53:02

Nevoiaşii vor primi tichete pentru o masă caldă

Prefectura Olt anunţă că a început repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Olt, urmând ca aceastea să fie distribuite către beneficiari. Astfel, persoanele fără adăpost şi vârstnicii cu venituri sub 800 de lei vor beneficia de tichete în valoare de 180 de lei lunar.

Instituția Prefectului Județul Olt a început astăzi, 17.11.2020, repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Olt, urmând ca aceastea să fie distribuite către destinatarii finali. Proiectul este derulat de Ministerul Fondurilor Europene și finanțat prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. 

Tichetele sociale pentru mese calde sunt în număr de 12.013 (mediul urban - 1.181, mediul rural - 10.832) și vor fi distribuite sub formă de carduri, suma acordată lunar fiind de 180 lei, iar prima alimentare urmând să se facă în cursul lunii decembrie 2020, retroactiv pentru 4 luni. Acestea vor fi însoțite de informațiile necesare privind lista unităților afiliate care servesc masa caldă pe raza teritorială unde beneficiarii își au domiciliu sau reședința. În contextul epidemiologic actual, generat de pandemia COVID-19, distribuirea mesei calde se va desfășura conform reglementărilor legale în vigoarea privind măsurile adoptate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Olt. 

Tichetele vor fi distribuite către beneficiarii finali, respectiv:

- persoane care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, cu venituri sub 800 lei (11.885 persoane);

- persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliul stabil, mai ales cele monoparentale (128 persoane).

În cazul destinatarilor finali nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistență socială, au obligația de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestora.


Comentarii

Redacţia

2020-11-17 16:53:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...