Comunitate

2020-02-18, 10:33:28

Noi reglementări. În cabinetele medicale sau la coafor vor fi folosite doar biocide

Autorităţile vor ca pacienţii care trec pragul cabinetelor medicale sau persoanele care merg în saloanele de înfrumuseţare să beneficieze de proceduri mult mai sigure, fără risc de îmbolnăvire. Astfel, conform DSP Olt, în toate locurile unde vorbim de starea de sănătate a populaţiei vor fi folosite biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie sau deratizare.

Astfel, vor fi folosite doar biocide certificate.

„Conform Ordinului 1030/2019 privind aprobarea procedurilor de reglementare pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică este obligatorie pentru activităţile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie”,
se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Biocidele sunt substanţe active care au ca scop distrugerea, să facă inofensive sau să prevină acţiunea organismelor dăunătoare prin mijloace chimice sau biologice.

Pentru multe astfel de acţiuni, agenţii economici foloseau spirt, un produs mult mai ieftin comparativ cu biocidele. Astfel, costurile cu dezinfecţia, dezinsecţia sau deratizarea vor creşte semnificativ şi nu este exclus să se regăsească în creşterea preţurilor percepute pacienţilor din cabinetele medicale sau clienţilor din saloanele de înfrumuseţare.  

Conform Ordinului nr. 178/2020 certificarea conformităţii activităţilor de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare se va face începând cu data de 1 ianuarie 2021.

Comentarii

Redacţia

2020-02-18 10:33:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...