Eveniment

2021-04-12, 18:00:19

Noi restricţii în Caracal, Scorniceşti şi alte două comune, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a sărit de 4/1.000

Noi restricţii au fost adoptate, luni, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în comunele Stoicăneşti şi Morunglav şi oraşele Caracal şi Scorniceşti, unde incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori. Magazinele se închid de la ora 18.00, iar circulaţia este restricţionată după ora 20.00, în weekend.


Sursa citată arată că în cele patru localităţi incidenţa este următoarea: Stoicăneşti (rata de incidenţă – 5,03/1.000 de loc.), Caracal (rata de incidenţă – 4,09/1.000 de loc.), Morunglav (rata de incidenţă – 4,03/1.000 de loc.) și Scorniceşti (rata de incidenţă – 4,01/1.000 de loc.).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 13.04.2021, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 432/2021, și următoarele măsuri specifice incidenței cumulate la 14 zile:
    
1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

2. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5:00 – 18:00.

3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Prin excepție de la prevederile pct. 2, în intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Prin excepție de la prevederile pct. 2, unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, prevăzut la pct. I.1 lit. a), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, prevăzut la pct. I.1 lit. b)—d), persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Comentarii

Redacţia

2021-04-12 18:00:19

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...