Agricultură

2019-04-19, 12:21:39

Nouă fermieri din Cilieni au deja roşii coapte în solarii. DAJ Olt: „Tomatele olteneşti au fost verificate şi nu au pesticide”

Oltenii vor avea roşii autohtone pe masa de Paşte. Nouă fermieri din Cilieni au deja roşii coapte în solarii, aceştia urmând să iasă cu ele pe piaţă, la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt au dat asigurări că roşiile au fost testate, iar rezultatele au arătat că nu au pesticide.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că primele roşii olteneşti vor ieşi pe piaţă la începutul săptămânii viitoare. Primii sunt nouă fermieri din Cilieni, care au deja roşii coapte în solarii.
 
„La începutul săptămânii viitoare, mai mulţi fermieri din Cilieni vor ieşi cu roşiile pe piaţă. Sunt nouă fermieri care au deja roşii în solarii, ei sunt primii din judeţ. Noi ne bucurăm că de la an la an roşiile apar tot mai repede pe piaţă, ceea ce înseamnă că sunt fermieri ce au investit în sisteme de căldură. Ei prind şi preţul cel mai mare. Graţie acestui Program de susţinere a cultivatorilor de tomate, vom importa mai puţin”, a spus Drăghicescu.

Acesta a dat asigurări că roşiile nu au pesticide, testele de laborator confirmând acest lucru.

„Roşiile româneşti au un alt gust şi sunt produse verificate de către specialiştii de la Fitosanitar. S-au luat probe, au fost analizate în Laboratorul central şi sunt libere la reziduuri de pesticide”,
a adăugat Drăghicescu.

Astfel, oltenii vor avea pe masa de Paşte roşii autohtone. Doi dintre fermierii din Cilieni vor putea fi găsiţi şi în Piaţa Zahana.

„Fermierii din Cilieni vor merge cu roşiile în Piaţa Pucheni, din Bucureşti, însă doi dintre ei îşi vor vinde marfa şi în Piaţa Zahana. Atunci când vând două tone, ei pot depune la noi documentele justificative, urmând să primească banii”,
a conchis Drăghicescu.

5.250 de fermieri olteni s-au înscris în acest an în Programul de susţinere a cultivatorilor de tomate. Dintre aceştia, 4.000 au fost verificaţi de specialiştii DAJ Olt, fără a fi identificate probleme.


Comentarii

Redacţia

2019-04-19 12:21:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...