Comunitate

2017-02-06, 15:54:57

Număr dublu de dosare la Serviciul de Înmatriculări Olt, după eliminarea timbrului de mediu. Programări până în luna martie

După eliminarea timbrului de mediu, oltenii au luat cu asalt ghişeul Serviciului de Înmatriculări Olt, fiind emise bonuri de ordine până în data de 5 martie. Doar săptămâna trecută, lucrătorii serviciului au avut un număr dublu de dosare, faţă de perioada anterioară eliminării taxei.

Comisarul şef Florin Hoară, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Olt, a declarat că activitatea serviciului s-a dublat, săptămâna trecută, la mijlocul căreia a intrat în vigoare eliminarea timbrului de mediu, care se plătea la înmatricularea autoturismelor. El a precizat că şi numărul dosarelor pentru preschimbarea permisului de conducere a crescut şi în acest caz fiind eliminate o serie de texte.

„Eliminarea timbrului de mediu a intrat în vigoare, miercuri, dar pe toată durata săptămânii trecute s-au înregistrat 669 de preschimbări de permis de conducere, adică peste 100 de oameni pe zi, şi 331 de înmatriculări. Cifrele s-au dublat, în această săptămână, faţă de ce se întâmpla anterior eliminării taxei”, a declarat Florin Hoară.

El a adăugat că peste o mie de persoane şi-au luat bonuri de ordine, fiind în aşteptare, cea mai îndepărtată programare fiind în data de 5 martie.

„Problema cea mare e că avem o mie de persoane în aşteptare, cu bonuri de ordine. Sunt bonuri emise până pe data de 5 martie. Noi procesăm un dosar la fiecare şapte minute. Durează numai să scrii o serie de şasiu, să o verifici, să verifici toate documentele. Fiind 900 de persoane în aşteptare, şi dacă lucrăm o săptămână la rând, non-stop, tot nu-i rezolvăm”, a mai afirmat Hoară.

Tocmai pentru că se preconiza un aflux mare de oameni la Înmatriculări, odată cu eliminarea timbrului de mediu, la acest serviciu din subordinea Prefecturii Olt a fost instalat, pe 31 ianuarie, un sistem electronic de eliberare de bonuri de ordine pentru evitarea cozilor. Sistemul eliberează bonuri de ordine şi pentru eliberarea de permise, fotografii pentru permise, radieri sau pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Cu toate acestea, miercuri, în prima zi în care nu s-a mai plătit timbrul de mediu, încă de la primele ore ale dimineţii, la Serviciul de Înmatriculări şi Permise s-au format cozi, oamenii aşteptând chiar şi de la ora 3.00. Mulţimea a fost oprită de doi poliţişti locali, la intrare în sediul serviciului, aceştia permiţându-le accesul pe rând.

Angajaţii Serviciului Înmatriculări procesează doar 60 de dosare pe zi, astfel că cei care au primit bonuri de ordine peste acest număr, au fost programaţi în zilele următoare.

Comentarii

Redacţia

2017-02-06 15:54:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro